Pregatirea pastelor perfecte

Pregătirea pastelor pefecte.

Secretele Barilla pentru pregatirea pastelor perfecte.

Pentru un gust deosebit, culoare aurie și textură "al dente", pastele Barilla sunt produse din făină de grâu dur de cea mai bună calitate. Pastele de o calitate inferioară, atunci când sunt gătite, iși pierd amidonul, ceea ce face ca apa în care fierb să devină tulbure iar pastele își pierd forma, textura și se lipesc de vas. Pastele Barilla rezistă procesului iar sosurile aderă la suprafața acestora, devenind un liant perfect pentru aromă. Ele rămân aurii și delicioase.

Pregătirea pastelor pefecte.

1. Pastele nu sunt simple produse. Nu toate pastele sunt la fel. Calitatea pastelor depinde de calitatea ingredientelor. Un test simplu de preparare iți va arăta dacă pastele sunt de calitate sau nu. Dacă apa în care fierb nu face spume intense, rămâne limpede după gătit și culoarea pastelor este aurie, este foarte probabil să fie vorba de Paste Barilla.

2. Apă, apă, apă. Majoritatea oamenilor nu folosesc un vas suficient de mare sau suficientă cantitate de apă pentru a găti pastele. Regula este folosirea unui litru de apă la fiecare 100g de paste.

3. Sare. Apa sărată ajută la intensificarea aromei pastelor. Sarea se adauga doar înainte ca apa să atingă punctul de fierbere însa cu puțin înainte de a adăuga pastele. Pentru rezultate optime, adaugați 7 grame de sare la fiecare litru de apă.

4. Uleiul și apa nu se amestecă. Când folosiți paste de calitate Barilla, nu este nevoie să adăugați ulei. Acesta va face ca pastele să devină alunecoase și astfel sosul se va scurge de pe ele. Uleiul se adaugă doar când se folosesc paste de calitate inferioară pentru a mai reduce din efectul de lipire a pastelor pe vasul în care fierb.

5. Nu clătiți. Iarăși, dacă este vorba de Paste Barilla, nu trebuie sub nicio formă să le clătiți după fierbere. Pastele Barilla nu se lipesc între ele întrucât, în timpul fierberii, doar o foarte redusă cantitate de amidon este eliberată. Mai mult, apa elimină stratul subțire de amidon de pe pastele Barilla, ceea ce face ca sosul să adere mai greu la acestea.

6. Al dente. Pastele, așa cum le consumă italienii, ar sunt gătite "al dente". Literal aceasta înseamnă "la dinte" sau ușor ferme la mestecat. În mod ideal, acestea pot fi gustate direct din vasul în care fierb și când consistența optimă este atinsă iar apa scursă, ar trebui mutate în tigaia în care se fierbe sosul.

7. Potriviți forma pastei cu tipul de sos. Italienii folosesc mai puțin sos decât o facem noi în general. Fac aceste lucru pentru că ei vor să simtă și gustul pastelor nu doar al sosului. Așa că, dacă pastele sunt de calitate bună, nu le scufundați neapărat în sos. Regula generală e să folosiți o cantitate de sos egală cu cantitatea de paste, iar pastele să fie adăugate după ce sunt fierte în tigaia în care este pregătit sosul. Însă, sosul Pesto poate fi folosit fără a fi încălzit în prealabil. Este necesar doar amestecarea sa ușoară cu pastele. În Italia sunt peste 300 de tipuri de paste, fiecare dintre ele provenind dintr-o anumită regiune. Unor forme diferite ar trebui să corespundă sosuri diferite. Spre exemplu pastele scurte precum Penele se potrivesc perfect cu sosuri ce conțin carne tocată precum Bolognese sau cu sosuri pe bază de legume. Pastele Fettucine sau Pappardelle se potrivesc mai bine cu sosuri consistente și cremoase iar pastele lungi și groase și Cannelloni sunt ideale pentru cuptor.

8. Pastele sunt produse din făină de grâu dur (sau grâu întreg). Cele mai bune paste sunt făcute din făină de grâu dur. Pastele Barilla sunt făcute 100% din făină de grâu dur de cea mai bună calitate.